Σύντομα Βιογραφικά

Η Άννα Χρονάκη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου διδάσκει μαθήματα τόσο για την διδακτική των μαθηματικών όσο και για την χρήση της τεχνολογίας στο σχολικό πρόγραμμα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στο κοινωνικό πλαίσιο παραγωγής της μαθηματικής γνώσης όπου ζητήματα φύλου και ταυτότητας συνδιαλέγονται με τη χρήση πολιτισμικών εργαλείων όπως είναι η γλώσσα, η τεχνολογία και τα μαθηματικά. Απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Παν/μιου Πατρών και υπότροφος του ΙΚΥ, εκπόνησε τη μεταπτυχιακή και τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Bath της Βρετανίας στο πεδίο της μαθηματικής εκπαίδευσης. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Bath στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο Aalborg στη Δανία, και στο ΕΚΠΑ. Έχει επιμεληθεί το βιβλίο ‘Challenging Perspectives on Mathematics Classroom Communication’ το οποίο έχει εκδοθεί από τον IAP publishers και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

σσ

Η Θεοδώρα-Μαρία Κερμανίδου είναι φοιτήτρια του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο: Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην Πρώτη Παιδική Ηλικία. Το 2005 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε διετές κύκλο σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος ‘Φύλο και Ισότητα’, που λειτούργησε στο παραπάνω πανεπιστήμιο. Τον Μάρτιο του 2008 εφάρμοσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η προσέγγιση του λαϊκού παραμυθιού μέσω των τεχνών, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ως εισηγήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών, και τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στα ζητήματα ισότητας σχετικά με το φύλο και την διαπολιτισμικότητα.

σσ

Η Γιάννα Κατσιαμπούρα είναι ιστορικός των επιστημών. Απόφοιτος του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ, απέκτησε ΜΔΕ από το ΕΜΠ στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας και είναι κάτοχος διδακτορικού από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις επιστήμες στο Βυζάντιο. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΕΚΠΑ, ενώ διδάσκει στο ΕΑΠ. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς: Ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών, Φύλο και επιστήμες, Ιστορία της εκπαίδευσης, Σχέσεις μεταξύ επιστημών και πολιτικής και οικονομικής ιστορίας στο Βυζάντιο. Ερευνητικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

κκ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: